Jdi na obsah Jdi na menu

FK Malšovice 1:4 (0:2) TJ Sokol Unčín

21. 5. 2016

 

B: Jakimov, Novotný, M. Hendrych, Frolík

 

Před zápasem to vypadalo, že výjezd do Malšovic se bude podobat tomu dobkovickému. Obě obce dělí jen pár kilometrů, nás se sešlo sotva 12, soupeř nutně potřeboval vyhrát, aby oživil naděje na záchranu. Konečný výsledek je naštěstí diametrálně odlišný!

 

Po dlouhé době se nám podařil úvod. Soupeře držel nad vodou hlavně hráč s číslem 9, jinak to bylo nemastné neslané a i za stavu 0:0 se domácí hráči mezi sebou hádali. Úplně bez práce ale Rouček nebyl. Náš nedůraz na hranici malého vápna vyústil ke střele z bezprostřední blízkosti, Roučkova noha nás zachránila. Dnes se velmi dařilo Jakimovovi. Vyhrával souboje, rozdával přihrávky a hlavně prolomil střelecké trápení. Z ničeho nic se zjevil před brankářem a poslal nás do vedení - 0:1. Novis vyhrál dva souboje na půlce, jeden z obránců upadl a najednou naše čtrnáctka uháněla sama na branku. Když už to vypadalo, že ideální chvíli na střelu prováhal, poslal balon přesně k tyči - 0:2. Domácí zahrozili ještě jednou, několikrát tečovaná střela skončila těsně mimo.

 

V druhé půli už našim hráčům docházela šťáva, 4 týdny bez tréninku se musí projevit. Z platonického tlaku Malšovice nic nevytěžily a z protiútoku udeřil Hendrych - 0:3. Dvanáctý tým tabulky stejně nezabalil zbraně a vsadil vše na jednu kartu - na tu ofenzivní. A těsně před koncem zkazili Roučkovi radost z vychytané nuly - 1:3. A když už se zápas chýlil k úplnému konci, našel křížný balon Hendrycha, ten z první sklepl Frolíkovi, jehož levačka pokořila domácího brankáře počtvrté! I domácí publikum označilo tuto branku za pomyslnou třešničku na dortu!

 

Z pěkného areálu jsme tedy odjeli s dobrou náladou, dnešní výhra snad znamená definitivní klid. Za týden nás před radovánkami na zahájení lázeňské sezony čeká další namočený tým - Chlumec.

 

Hráči zápasu: Andrej Jakimov, Matěj Hendrych