Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení podzimu

15. 11. 2015

22. srpen nehraje ve světových dějinách druhé housle. V roce 1785 zrušil v tento den Josef II. nevolnictví a v roce 1910 byla Korea anektována Japonskem. Pro náš tým hraje zásadní roli 22. srpen 2015. Unčín se dočkal historického postupu do krajské soutěže a na svém hřišti přivítal Soběchleby. První klání se proměnilo v horor, prohrávali jsme od 4. minuty a ze hřiště odešli se svěšenými hlavami po debaklu 0:7. Pár lidí začalo pochybovat, jestli byl postup správným krokem, jestli na tuto soutěž máme atd. Posměváčci v internetových diskuzích prožili orgasmus, tehdy ještě netušili, že podzim se nám povede nad plán!

 

Předsezonním cílem byl zisk 16 bodů. Ten náš mančaft o 3 body překonal a nebýt nepříznivých okolností, dýchalo by se nám ještě lépe. Po 4 kolech nás opustil Jašík a místo branek za náš tým nám náladu zlepšuje ,,selfíčky´´ z Londýna. V úvodu sezony se nám zranil Pechmann, po 102 odehraných minutách vypovědělo zdraví službu i naší posile - Altmanovi. V průběhu podzimu nám kvůli zranění ve 3 zápasech chyběl nejlepší střelec - Stanislav Kukrál, kotník zlobil Kašíka s Novotným. A koleno Červeňáka nepustilo na hřiště ani po dvouleté pauze..

 

Opět se nám nevyhly karetní tresty. Po červené kartě v Děčíně nám 3 zápasy chyběl Frolk (ten by ale nehrál stejně, protože se slunil v Chorvatsku). V Benešově se nechali vyloučit dva Mírové (Sém, Pokorný) a jejich absence byla klíčová. Asi jako kdyby klavírista přišel o dva prsty. Poky i Sémák hráli v parádní formě a už vyhlížíme jejich návrat do sestavy. 

 

Máme sice skvělou partu, ale trenéři se nemohou zavděčit všem. Hrát totiž může jen 11 hráčů, což znamená, že pár kluků vždycky skončí na lávce. Někteří hráči očekávali větší minutáž, a když se očekávání nenaplnilo, tak prostě skončili. Čáp se vrátil do Suché, Bláža od Chlumce nepřišel vůbec a Kiňas nám chyběl od Horního Podluží. 

 

Bodů máme na kontě 19, ale mohlo být veseleji. V Benešově jsme o remízu přišli v 89. minutě, v Trmicích v 84. S Tisou nestačilo na výhru vedení 4:1 v 64. minutě, v Podluží 4:2 v minutě 70. Takto zbytečně Unčín poztrácel 5 bodů, které mohou v konečném účtování hrát zásadní roli. Neštěstí ve hře, štěstí v lásce. To v našem týmu platí. Zdravé dítě se během posledních měsíců narodilo Radkovi, Karlovi i Jiřinovi, v očekávání je Martin Pajer. A u Sémů to vypadá na svatbu :-). O následníky tedy nouze nebude. 

 

Když odečteme zápasy proti Soběchlebům (0:7) a Heřmanovu (2:6), tak jsme nikde s nikým neudělali ostudu. Už víme, že hrát se dá s každým, ale záleží na nás a našem přístupu. Například s Chuderovem byl špatný, a proto zápas dopadl tak jak dopadl. Naopak v Benešově všichni bojovali na krev, což trenéry muselo potěšit! Nyní si dva měsíce můžeme odpočinout a v posledním lednovém týdnu vrhneme všechny síly do zimní přípravy. Jaro bude složitější, protože už půjde do tuhého a aby se nám nestávalo, že zase někam pojedeme sotva v 11 lidech, musíme posílit. Spekuluje se o několika jménech, největší radost by nám určitě udělal návrat Bohouše Linera! Nyní k statistikám!

 

 

Celkově 5-1-2-5 25:34 19b

 

Doma: 3-1-0-3 13:22 11b

 

Venku: 2-0-2-2 12:12 8b

 

První poločasy: 6-3-4 15:16 21b

 

Druhé poločase 2-4-7 10:18 10b  b

 

Umístění v tabulce: 9. místo

 

Tabulka doma: 9. místo

 

Tabulka venku: 7. místo

 

Průměr vstřelených branek: 1,92

 

Průměr inkasovaných branek: 2,62

 

Počet čistých kont: 1

 

Počet zápasů bez vstřelené branky: 3

 

Nejvyšší prohra: 0:7 (Soběchleby)

 

Nejvyšší výhra: 4:1 (Union Děčín)

 

Nejrychleji inkasovaná branka: 4.minuta (Soběchleby)

 

Nejrychleji vstřelená branka: 9. minuta (Kurkál, Horní Podluží)

 

Nejpozději inkasovaná branka: 89. minuta (Benešov nad Ploučnicí)

 

Nejpozději vstřelená branka: 90. minuta (Kukrál, Dobkovice)

 

Nejlepší tipér: Stanislav Kukrál st.(32 bodů)

 

Nejlepší střelec: Stanislav Kukrál ml. (9 branek / 896 minut)

 

Nejvíce žlutých karet: Miroslav Sém ml. (5 ŽK/12 zápasů)

 

Nejvíce červených karet: František Frolík, Miroslav Pokorný, Miroslav Sém ml. (všichni 1)

 

Nejmladší hráč: Martin Pajer (VS Soběchleby - 19 let, 354 dní)

 

Nejstarší hráč: Jan Bokoč (VS Benešov nad Ploučnicí)

 

Celkově nastoupilo: 25 hráčů (Mikšovský, Kiňo, Soukup, Toncar, M.Sém ml., Frolík, Umon, Čapek, D.Sém, Novotný, Kašík, Olexa, Pajer, Mach, Atlman, Jašík, Pokorný, Kukrál, Blažek, Černý, Hendrych, Antoš, Bokoč, Červeňák, Sršeň)

 

Nejvíce startů: David Toncar (13)

 

Nejvíce minut: David Toncar (1052 minut)

 

Nejvytěžovanější sestava: 1. Toncar (1052), 2. M.Sém ml. (991), 3. Novotný (980), 4. Frolík (916), 5. Kukrál (896), 6. D.Sém (856), 7. Pokorný (786), 8. Olexa (742), 9. Soukup (720), 10. Kašík (697), 11. Mikšovský (643)

 

Kapitáni: 3 (M.Sém ml., Toncar, Sršeň) 

 

Na závěrečné se utužily vztahy, všichni se se všema měli rádi, jenom Jiřina trošku handrkoval Raďoura. Žertovalo se o výměně trenérů, ale lepší si snad ani přát nemůžeme. A jaká předsevzetí by si někteří z nás měli vzít do nového roku? Karel Mach: budu dochvilnější, Míra Sémák a Poky: budu klidnější na hřišti, Novis: nebudu chlastat před zápasem, Martin Pajer: budu si líp pamatovat kdy je sraz a nebudu psát hráčům ve 2 v noci na facebook :-) Díky všem za podzimní část!