Jdi na obsah Jdi na menu

MSK Trmice 3:1 (1:1) TJ Sokol Unčín

15. 11. 2015

 

B: Pajer


14. listopadu bylo na programu poslední kolo podzimní části 1.B třídy. Los nám přisoudil výjezd do nedalekých Trmic, kam jsme rozhodně nechtěli jet jen na houby, což o nás prohlásil jeden z trmických ,,frajírků´´, který následně vystřídal v 15. minutě. Jeli jsme v hodně poslepované sestavě, sice se vrátil Novotný, ale nebyl Mach a těžce zraněný Kukrál. Aby nás tedy bylo alespoň 11, musel po třech měsících bez tréninku i zápasu nastoupit Umon a pomocné lano nám hodil i Černý. Novotný zápas sice odehrál, ale z lahve kelenu nám zbyl jen obal. 

 

První branku jsme si dali sami. Zpětná přihrávka jednoho z našich hráčů našla útočníka zapomenutého v ofsajdu (ale po naší přihrávce se logicky nepískal), a pak už nebylo těžké přehodit Bejka. Následně se hra vyrovnala a po 200 minutách jsme ukončili sérii útočné impotence. Olexa přihrál do vápna Pajerovi a jeho premiérový fík ho přišel na 100 korun do klubové kasy. První půle skončila 1:1 a my věděli, že není zdaleka nemožné tady bodovat. 

 

Po rohovém kopu jsme měli víc štěstí než rozumu. Míč se od břevna odrazil na brankovou čáru a Goal-line technology mlčela. Stav tedy zůstal vyrovnaný. Zhruba v 60. minutě podstoupil Toncar běžný souboj s jedním z útočníků. Útočník držel Toncara, Toncar jeho. Po teatrálním pádu se chvíli nic nedělo, ale s prodlevou asi 3 sekund se najednou hlavní sudí rozhodl pro pokutový kop. Připomnělo to situaci ze zápasu České Budějovice - ale nemusíme dál brečet, protože Bejček penaltu s přehledem chytil a potvrdil vynikajicí formu z posledních 2-3 zápasů. Chybělo 7 minut dokonce, ale koncovka se nám opět nepovedla. Po centru přiletěl do našeho vápna balon a z nepřehledné skrumáže v malém vápně skončil v naší síti. Torzo sil vrhl náš tým do útoku, vyrovnání se nedostavilo. Ba naopak. V poslední minutě, kdy naše obrana hrála už jen ve třech lidech, daly Trmice třetí branku a zápas byl ukončen. 

 

Škoda, tým si za bojovnost zasloužil bodovat, ale ani tentokrát nám fotbalový bůh nepřál. KDYBY se fotbal hrál 80 minut, odvezli bychom si bod z Trmic, Benešova, o bod navíc bychom měli s Tisou a o dva více s Podlužím. Jeden bychom ztratili v Chabařovicích, ale pořád by dvacettrojka na bodovém kontě vypadala lépe než devatenáctka. V tabulce by se to promítlo poskokem z 9. místa na 3. Ale to jsou pouhá kdyby. Kdyby se nám nezranil Stanley, kdyby neodjel Jáša do Anglie, kdyby Poky s Mírou nedostali červenou atd. Všem třem hráčům jsem to večer sdělil osobně, ale nevím, jestli si to po přívalech lihovin pamatují. Nejlepšími hráči na place byli podle mě jednoznačně: Jiří Umon, Radek Černý a Vladimír Mikšovský. Hodnocení celé podzimní části najdete v sekci HODNOCENÍ ZÁPASŮ.

 

Vyjádření pro fotbalunas.cz: ,,K zápasu jsme odcestovali v okleštěné sestavě, i tak se za předvedený výkon nemusíme stydět. V rámci možností se nám podařilo eliminovat největší hvězdu domácích (Gree), k vytoužené remíze chybělo pár minutek. Nedá se nic dělat, takový je sport. S podzimem můžeme být spokojeni, jenže tabulka je tak vyrovnaná, že nás od posledního místa děli pouhých 6 bodů. V zimě tedy musíme zamakat a na jaře minimálně zopakovat zisk 19 bodů.´´