Jdi na obsah Jdi na menu

Premiérová sezona Unčína v 1.B třídě? Deváté místo!

27. 6. 2016

Už to bude rok, co jsme v mistrovských tričkách a čepicích hulákali z traktoru po celé Krupce a užívali si nepopsatelnou euforii. Spousta lidí nám postup přála, našli se však i pochybovači, kteří tvrdili, že se do roka a do dne vrátíme do okresního přeboru. Těm všem už nyní s definitivní jistotou můžeme říct, že s minimálně pozměněným kádrem jsme krajskou soutěž zachránili!

 

Začátek nám nevyšel podle představ, zahájili jsme už několikrát zmiňovaným debaklem se Soběchleby. Po 4. kole jsme měli na kontě pouhé 4 body a situace vypadala bídně. Pak ale přišla šestizápasová série bez porážky a posun do klidnějších vod. Závěrečná tři kola musel Unčín dohrát bez 2 opor a bohužel již další body nepřidal. Po podzimní části nám patřilo 9. místo se ziskem 19 bodů.

 

V zimě nás posílilo kvinteto Matěj Hendrych, Marcel Karvai, Vítězslav Srp, Bohumil Liner a Andrej Jakimov. Společně s nimi jsme jarní odvety odstartovali senzační výhrou v Soběchlebech!!! Dokázali jsme vyrabovat i dalšího silného protivníka z Heřmanova a už to vypadalo, že budeme mít klid. Situaci nám zkomplikovaly zbytečné porážky v Tisé, Dobkovicích, Chlumci a doma s Benešovem. Potřebný bod naše družina nepřivezla ani z Chuderova, ale po porážce Tisé v Heřmanově mohl Unčín slavit, byl zachráněn. A první sezonu zakončil tříbodovou tečkou doma s Trmicemi. 

 

PODZIM = JARO

 

Náš tým získal v obou částech sezony stejný počet bodů - 19. Důležité bylo, že jsme neměli ani jednu dlouhou šňůru bez bodu. Říká se, že Vrba neprohrává dvakrát za sebou, my neprohráváme více než třikrát za sebou. Výpadek byl mezi 11.-13. kolem, kdy jsme neměli Pokyho a Sémáka a mezi 23.-25. kolem, kdy se projevil měsíc bez tréninku. 

 

KDE BYCHOM BYLI, KDYBY SE HRÁLO 80 minut?

 

Na bodovém kontě máme 38 bodů, mohlo však být daleko veseleji. Počítejte se mnou! V závěrečných minutách jsme přišli o tyto body: doma výhra s Tisou (ze 4:1 na 4:4 = -1 bod), venku v Podluží (z 2:4 na 4:4 = -2 body), v Benešově a Trmicích jsme přišly o remízu = minimálně -2 body. Ani na jaře se náš mančaft nevyvaroval zbytečných ztrát. V Chuderově padla vítězná branka až v 86. minute = minimálně -1 bod. Celkově to dělá 6 bodů za předpokladu, že bychom všechny penaltové rozstřely prohráli. Byl by z toho posun na 4.místo!

 

NA DRUHOU STRANU JSME UMĚLI OTÁČET

 

Trenéři několikrát opakovali, že začínáme hrát až kolem 20. minuty nebo až když nám teče do bot. Pak se ukázalo, že nějakou morální sílu máme a nepříznivý vývoj dokážeme obrátit ve svůj prospěch. Chabařovice u nás vedly 0:2, vyhráli jsme 3:2. Podluží u nás vedlo 0:2, vyhráli jsme 3:2. Přestanov vedl 0:1, dokázali jsme vyrovnat. Nemít těchto 7 bodů, na rozlučce by teklo proudem černé pivo...

 

NA JAŘE JSME BYLI DISCIPLINOVANĚJŠÍ

 

Zatímco na podzim naši hráči viděli 3 rudé kartonky, na jaře ani jeden. V rozhodujících chvílích jsme tedy měli k dispozici všechny hráče, kteří byli na hřišti sakra platní!

 

KDE BYCHOM BYLI SE STANLEYM?

 

Po těžkém zranění Kukrála jsme byli v podobné situaci jako Teplice v sezoně 2013/14. Tehdy do 13. kola bojovali o 1. místo, za kterým je táhl Aidin Mahmutovič. Na Spartě se těžce zranil a tepličtí nakonec skončili až 5. Stanley nám pomohl 30 brankami k postupu, v 10 zápasech stihl nastřílet 9 branek i o soutěž výš a rozhodoval vyrovnané zápasy. Více lidí tvrdilo, že by nám vyhrál i některé jarní zápasy (Děčín, Heřmanov, Chlumec). Snad se náš kanonýr co nejdřív uzdraví! O titul nejlepšího střelce přišel až v posledním kole, kdy ho předběhl Novis.

 

VELKÉ PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ STARŠÍM HRÁČŮM

 

Někdy se nás sešlo tolik, že se někteří ani nesvlékli. Pak ale přišly zápasy, kde nás bylo sotva 12. A to za přispění našich zkušenějších spoluhráčů. Velké díky patří Mikšovskému, Sršňovi, Olexovi, Toncarovi, v 1., 13. a 26. kole i Umonovi. 

 

SKORO VŠEM JSME SEBRALI BODY

 

Zajímavým faktem je naše bilance s ostatními soupeři. Těch v naší skupině bylo 13 a hned 11 z nich jsme dokázali oloupit! Nad naše síly byl jen Benešov a Chuderov a nebýt branek v posledních minutách, obrali bychom i je. Hrát se tedy opravdu dá s každým. Jsou i týmy, které nám naopak nesebraly ani bod (Malšovice).

 

STATISTIKY

 

Nejlepší střelci: Michal Novotný (10), Stanislav Kukrál (9), Miroslav Pokorný (7)

Nejvíc nul: Karel Rouček (2), Vladimír Mikšovský (1)

Nejvíce minut: Miroslav Sém ml. (2071), David Sém (1936), Miroslav Pokorný (1803)

Nejvíce zápasů: Miroslav Sém ml. (25), David Sém + Miroslav Pokorný (23)

Nejvíce ŽK: David Sém (10), Miroslav Pokorný (8), Miroslav Sém ml. (7)

Nejvíce ČK: Miroslav Sém ml., František Frolík, Miroslav Pokorný - všichni 1

 

Na závěr děkujeme všem našim fanouškům, sponzorům, hráčům a realizačnímu týmu. Na stránkách bude brzy zveřejněn začátek přípravy, v nové sezoně by naší soutěž měl rozšířit Velký Šenov, Šluknov a Jiříkov.