Jdi na obsah Jdi na menu

Tatran Rybniště 3:4 (1:3) TJ Sokol Unčín

11. 8. 2015

 

B: 2x Frolík, Kukrál, D.Sém

 

Generálku jsme díky Horysovi odehráli v Rybništi, což je vesnička nedaleko Varnsdorfu. Horys tuto končinu popisoval jako kraj plný žen, diskoték a uzeného masa. Bejk diskotéku v širokém okolí nenašel, jediná žena byla Novisovo přítelkyně a udírna zůstala vypnutá. I tak to byl příjemný výlet a Tatranu Rybniště děkujeme za poskytnutý azyl! Oni zpětně děkuji Sokolu Unčín za vypůjčení takového střelce!

 

V posledním ,,neostrém´´ zápase jsme postrádali Kiňa, Linera, Kašíka, Pechmanna, Pokorného, Blažka a Čapka, a tak se nás před zápasem rozcvičovalo jen 12. Nakonec dorazili i tři mušketýři (Antoš, Bokoč, Olexa) a pohled na hostující lavičku byl o něco radostnější. 

 

Nestranní diváci by asi nepoznali, že týmy Unčína a Rybniště dělí dvě soutěže, domácí se dokonce ujali vedení. Samostatný únik Bejk ještě zlikvidoval, jenže při následném rohu jsme nepokryli jednoho z mužů v modrém a byl malér. Bejk si na balon sáhl, i tak se rozehrávalo ze středového kruhu - 1:0. Pak začal ofenzivní festival Sémovy smečky, nejdivočejším vlčákem byl Frolík. Horák mu před zápasem sdělil, že jej nechtěl kupovat, což ho pořádně nabudilo. Nejprve přihrál Kukrálovi a tomu když se přihraje, tak to většinou končí brankou. Toto pravidlo se potvrdilo i v této situaci a bylo vyrovnáno. Před jedním z našich rohů řekl Toncar:,,To bude gol!´´ Jako by ho David Sém vyslyšel, hlavou nás poslal do vedení 1:2. A pak to přišlo! Hlavně hokejoví trenéři říkají:,,Když nevíš co s balonem, tak vystřel!´´ Na toto pravidlo si hráč se třináctkou (ano, Frolda) na dresu vzpomněl, z 20-25 metrů napřáhl levou nohou a prověřil odolnost sítě. Ta i tuto ránu přežila, pavouci pod břevnem nikoliv! Do konce poločasu už se nic neudálo, stav tedy zůstal 1:3

 

Do druhé půle nastoupil Umon a i on hýřil aktivitou. Soupeřům nebyl sympatický, protože jim v prvním dějství odmával zřejmě první přešlap v dějinách přátelských zápasů a ještě víc nesympatický jim byl po drzém průniku, který zakončil na přední tyč. Brankář mu však radost z branky zhatil. Umon se dostal i do další šance, míč předložil na Antoše, ten vydoloval ,,jen´´ rohový kop. Na druhou stranu barikády se postavil Olexa a i on byl na hřišti cítit. Konktantní gol jsme soupeři doslova darovali. Gajarskému se na brankové čáře zamotaly nohy a kdyby někdo natáčel utkání, mohl by na sebe koukat v rubrice Borec na konec - 2:3. A domácí mohli vzápětí vyrovnat, od tyče se ale balon odrazil ven. A tak vzal zodpovědnost na svá bedra Olexa, který zřejmě z ofsajdu přehodil Gajarského - 3:3. Jenže koncovka patřila nám. Novotný ze dvou šancí nastřelil pouze dvoje ledviny, a tak si vzal slovo opět Frolík. Dva samostatné úniky sice nevyřešil úplně ideálně (nastřelený brankář, pád), ale pokus číslo 3 už byl úspěšný a opět jsme vedli - 3:4. A v úplném závěru mohl dokonat hattrick, míč však zadní tyčku minul o pár decimetrů. Diváci aplaudovali ještě jednou, ani k tomu nepotřebovali branku. Stačilo jim k tomu precizní zpracování Bokoče po dlouhém výkopu Gajarského.

 

Generálku jsme tedy výsledkově zvládli, herně už to slavné nebylo. Důležité je, že se 7 dní před startem soutěže nikdo nezranil, a tak do derby můžeme nastoupit v plné palbě. Boj o triko názorně předvedli po zápase dva nerozluční kamarádi - Toncar alias Dejv a Jiřina alias Kim. Monoklem to nikdo neodnesl, jedinou obětí byla košile trenéra Séma. Za týden nás čeká o poznání těžší soupeř, opět se tedy hodí motto trenéra Hlinky: ,,Hlavně se z toho nepo*rat!´´