Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Čechie Horní Podluží 4:4 (1:2), na PK 5:4 TJ Sokol Unčín

27. 9. 2015

 

Netypicky jsme na mistrovské utkání vyrazili až v neděli a navíc na půdu nejvzdálenějšího (70km) soupeře (Čechie Horní Podluží). Domácí v dresech Juventusu měli o motivaci postaráno, v případě výhry se mohli posunout na první místo tabulky, my jsme se po výhře podle Horyse mohli stát skokany roku. Z různých důvodů (křtiny, zranění, prac. povinnosti) s námi neodcestoval Mach, Soukup, Pajer, Jašík a Pechmann a seznam zraněných se během zápasu bohužel rozrostl o dvě jména. Altmana už před zápasem zlobilo lýtko, které mu definitivně vypovědělo službu již ve 12. minutě. Našeho špílmachra však solidně zastoupil Novotný. Po tvrdé srážce skončil zápas i pro Sršně, kterého žebra budou asi nejvíc zlobit dnes v noci.

 

Na zápas 6. kola s námi vyrazil i pan Kukrál starší, který se hned zkraje zápasu mohl dmout pýchou. Kukrál střelou z vápna vymetl pavučinky a vedli jsme 0:1. Domácí vyrovnali po střele, kterou Kiňo vyrazil k nekrytému (Frolda) hráči a ten rybičkou hlavičkoval do prázdné brány - 1:1. V poslední době dost hrozíme ze standardních situací, v minulém zápase krásně zavěsil Káša, dnes ho mohl napodobit Sršeň, střela se stočila těsně vedle. K dalšímu přímáku se postavil Poky, Stanley se zjevil sám před brankářem, nastřelil ho poprvé, nastřelil ho podruhé, a tak trápení ukončil Míra Sém na útočném výletě a těsně před poločasem jsme se opět dostali do vedení - 1:2.

 

Trenéři nás připravovali na počáteční tlak Čechie, stejně jsme hned zkraje druhé půle inkasovali. Střelu z vápna tečovaly hned dvě nohy a míč doputoval za bezmocného Kiňa a potřetí v zápase se začínalo od nuly. Ale to by nebyl Stanley, aby opět nevzal zodpovědnost na sebe. K míči doběhl rychleji než brankář a kulatý nesmysl se potřetí třepetal v síti za zády domácího brankáře - 2:3. Pak Frolda přihrál Pokymu, ten si z domácích obránců udělal kužely a zvýšil na 2:4. V tu chvíli jsme slavili a mysleli si, že je hotovo. Ale už podruhé za posledních 8 dní se ukázalo, že se hraje do 90. minuty. Poněkolikáté v sezoně se nám stalo, že jsme rozehrávali roh/přímák/aut na útočné polovině a z rychlého brejku jsme dostali branku. Do konce zápasu chybělo cca 10 minut, ale jednobrankové vedení jsme stejně nedokázali udržet. Míra Sém byl možná faulován, srazil se s Kiňasem a do prázdné svatyně se nešlo netrefit - 4:4. Podruhé za sebou zápas skončil tímto výsledek, potřetí za sebou jsme po 90 minutách neznali vítěze. Opět se tedy šlo do penaltové loterie.

 

Hned první domácí exekutor měl z pekla štěstí, míč od břevna šel za čáru, za nás uspěl Stanley. V dalších sériích uspěl Hendrych, Pokorný, Novotný. Ve čtvrté sérii Kiňo míč vyrazil do tyče a od té šel míč opět do brány - smůla. Z 10 exekutorů neuspěl jen David Sém, a tak druhý bod zůstal ve Šluknovském výběžku. 

 

Po 6 kolech máme sedm bodů. Mohlo jich být více, jeden jsme zbytečně ztratili doma s Tisou, dva dnes v Podluží. Na druhou stranu jsme třikrát za sebou bodovali a držíme se na slušné 9.-10. pozici. Důležité bude bodovat za týden s Dobkovicemi! Jen pro zajímavost uvádím, že zatím máme více bodů než Dubí či Oldřichov!