Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Heřmanov 0:0 (0:0), na PK 4:5 TJ Sokol Unčín

10. 4. 2016

 

Ve třetím jarním zápase jsme se vydali na poslední daleký výjezd - do Heřmanova. Vzhledem k tomu, že soupeři pod námi většinou bodovali, potřebovali jsme bodovat i my. O síle Heřmanova ví všichni v 1.B třídě, nejlepší ofenziva v čele s Batyárem (16 branek) nahání hrůzu! Dnes však nejlepší střelec chyběl a i díky tomu si odvážíme dva body. 

 

Nejprve je třeba pochválit Míru Séma a Míru Pokornýho. Oba nastoupili se sebezapřením. Sémák má potíže se zády, Poky si při rozcvičce na podmáčeném terénu zvrknul kotník. Heřmanov měl velkou šanci hned v úvodu, Rouček poněkolikáté ukázal, že je platnou posilou. Pak Poky dvakrát vysunul do úniku Novise, ale obě akce utnul pomezní rozhodčí. Skórovat mohl Jakimov, ale z první mířil těsně vedle. Neuchytil se ani vynikající balon Pokyho, kterým našel Davida Séma. Ten se snažil míč do branky protlačit vším možným, bohužel chybělo více štěstí. 

 

Nestranný fanoušek by hned poznal, že domácí byli více fotbalovější, jenže v druhé půli odpadli fyzicky. Do žádné větší příležitosti už se nedostali, my hned do několika. V dalším závaru se objevil v malém vápně Poky, ale jen nastřelil brankáře. Jednoznačně největší šanci měl Frolda po pár vteřinách pobytu na hřišti. Prvním dotykem bohužel nerozveselil naše družstvo, míč letěl vysoko nad (kdyby tak v tu chvíli střílel Stanley..). Po rohovém kopu předvedl ukázkový důraz David Sém, ale ve skluzu nedokázal míč dostat až do branky. Po 90 minutách jsme se tedy branky nedočkali a na scénu opět přišla dovednostní soutěž - penalty.

 

Matěj Hendrych o břevno proměnil, nemýlil se ani Poky, David Sém a Máca, naopak jednoho z domácích Karel vychytal. Druhý bod měl na kopačce Káša, jenže chtěl závěr udělat ještě dramatičtější a dal domácím šanci. V náhlé smrti Novis proměnil, a pak Karel předvedl druhý ukázkový zákrok. Za cenu bolavého loktu nám vychytal druhý bonusový bod.

 

Troufám si tvrdit, že kdyby na hřišti byl Stanley, máme ze tří jarních zápasů 9 bodů. Ani 6 není špatný počin, neboť jsme hráli na hřišti 2. a 3. týmu, doma jsme přivítali 4. Děčín. Skvělou vizitku má naše defenziva. Poslední dvě přátelská utkání skončila 5:0 a 4:0, mistráky 3:1, 0:0 a 0:0. Za posledních 450 minut překonal Karla Roučka jen Lukáš Mráz z přímáku. A jaká je situace v tabulce? S 25 body figurujeme na 6. místě a na 4. Trmice ztrácíme jen dva body.

 

KDYBYCHOM udrželi vedení 4:1 s Tisou, 4:2 s Podlužím, nedostali branky v posledních minutách v Benešově a Trmicích, kdybych dneska proměnil tutovku...Tak máme minimálně o 6 bodů víc a jsme na druhém místě místo Soběchleb. I když jsme ,,až´´ šestí, probíhá sezona zatím nad očekávání!