Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Přestanov 1:2 (1:2) TJ Sokol Unčín

11. 10. 2015

 

B: 2x Novotný

 

Na soupisce před začátkem sezony nás bylo oficiálně 23. Zranil se Umon, o ukončení hostování požádal Čapek, do Anglie odcestoval Jašík, dlouhodobě se zranil Pechmann a Sršeň a už nás je jenom 18. Kdybysme se v takovém počtu sešli na včerejší zápas, byli by všichni spokojení, jenže..Naše lavička zela prázdnotou a seděl na ní jediný náhradník - Bláža. Mach totiž taky nemohl nastoupit kvůli nataženému svalu, Červeňák byl v práci, ale kde byl třeba Martin Pajer? Kdo ví. 

 

Stanley bedlivě sleduje statistiky na portálu souteze.fotbal.cz, a tak jsme již před výkopem věděli, že Dominik Dvořák nastřílel soupeřům 10 branek v 7 zápasech a bude naší obraně solidně zatápět. Zápis jsem neviděl, ale vzhledem k průběhu zápasu bych tipoval, že se jednalo o hráče s číslem 9. Do první obrovské šance se po rohu dostal Poky, ale z vápna zamířil těsně vedle tyče. Střelou z otočky zahrozil právě Dvořák, naštěstí i jeho pokus letěl vedle. Kdyby se vešel do branky, Bejk by asi byl bezmocný. Pak přišla desetiminutovka Novise. Na lavičce kromě jediného náhradníka seděla i jeho drahá polovička, takže se chtěl předvádět a vyšlo mu to na jedničku. Nejdříve v souboji 1 na 1 nasadil brankářovi jesličky a my šli ve čtvrtém zápase po sobě do vedení - 0:1. To nám vydrželo jen 300 sekund. Pak prošel celým vápnem míč a někdo z domácích jej špičkou kopačky dopravil do sítě - 1:1. Jenže Novis není žádný troškař. Z přímáku se trefil fantasticky - na šipkovém terči by to byla šedesátka! V první půli dokonce mohl završit hattrick, ale místo střely přihrával Davidovi Sémovi, ten musel zakončovat ve skluzu a brankář vyrazil na roh. První půle tedy skončila 1:2

 

V úplném závěru prvního dějství schytal učebnicového koňara Míra Sém. Bolest zkoušel zahnat kelenem, hřejivkou, dřepama i rozběháním, ale nic nepomáhalo. Znovu musím zopakovat, že na lavičce byl jediný náhradník a náš kapitán tedy s velkou dávkou sebezapření utkání dohrál. Na výkonu to poznat vůbec nebylo, ale každej krok ho musel bolet a za takovou bojovnost si zaslouží velkou pochvalu. Soupeř přebral iniciativu: víc držel míč, zkoušel jeden dlouhý balon za druhým, ale ne a ne se prosadit. Bejk musel vyřešit dvě složitější situace. Přímák těsně za vápnem a ještě jeden střelecký pokus ale vyrazil a držel naše naděje na plný bodový zisk. My od 46. minuty hrozily sporadicky, bránu jsme trefili jen dvakrát a pokaždé z půlky když byl brankář daleko ze své svatyně. Nebezpečná byla hlavně Pokyho střela, které do branky chybělo 30 čísel? Kdyby skončila v síti, aspirovala by na cenu pro Gól roku! V úplném závěru domácím tekly nervy, a tak nejdřív viděl červenou někdo z lavičky a poté i jeden z hrajících hráčů. Jedinou kaňkou dnešního střetnutí je zranění Stanleyho. Doufejme, že si do dalšího klání dá kotník dohromady!

 

Po 8 kolech tedy máme 13 bodů a díky tomu, že se ještě neodehrály všechny zápasy se vyhříváme na 4. příčce. Nebýt zbytečných ztrát s Tisou (vedení 4:1 v 60. minutě) a s Horním Podlužím (vedení 4:2 v 70. minutě), měli bychom momentálně stejně bodů jako 1. tým tabulky!!! Sérii bez porážky jsme natáhli na 4 zápasy a v posledních 180 minutách jsme inkasovali jedinou branku. Ještě by to chtělo vylepšit bilanci z domácích hřišť!

 

Doma 1-1-0-2 8:17 5b                   XXX                    Venku 2-0-2-0 11:7 8b

 

A tipovačku po prvním kole vedou 4 tipéři, kteří uhodli přesný výsledek a získali plný počet bodů: David Toncar, František Frolík, Miroslav Sém ml. a Jan Bokoč!