Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Soběchleby 1:3 (1:3) TJ Sokol Unčín

28. 3. 2016

 

B: vlastní Pícha, Sršeň, Novotný

 

V prvním jarním kole jsme zajížděli na půdu Soběchleb. Po podzimním výprasku (0:7) jsme měli rivalovi za zatáčkou co vracet. Hned několik hráčů (Pícha, D.Sém, M.Sém, Pokorný, Soukup, M.Hendrych, Gajarský..)navíc působilo v obou mančaftech a atmosféra před úvodním výkopem by se dala krájet. Utkání mělo vynikající kulisu, my měli k dispozici početný fanklub v čele s nejpohlednější oslavenkyní 27. narozenin. Pokud bude navštěvovat každé naše utkání, mohou už trenéři skautovat soupeře v 1.A třídě!

 

V úvodních minutách drželi více míč domácí, ale do vedení jsme po hrubce Píchy šli my. Na druhou stranu, Píchovi to nelze až tak vyčítat. Dávat malou domů na takovém terénu je prostě rizikové a domácí obránce už to zřejmě nikdy neudělá. Věděli jsme, že Mráz zahrává standardní situace perfektně, o čemž nás přesvědčil po 25 minutách. Rouček jednoduše neměl nárok. Pak se předvedl náš ,,El capitano´´. Pléša napřáhl za vápnem a Pícha může být rád, že ho míč netrefil, protože tato rána zaváněla otřesem mozku či frakturou horní končetiny. Poločas snů zakončil Novotný. I když před zápasem údajně nepožíval alkoholické nápoje, opět se trefil do černého po centru Kašíka.

 

Soupeř zareagoval vysunutím Kodeše a posláním dalšího litvínováka do hry. Očekávaný tlak přišel, naštěstí neměl výborně hrající Mokriš štěstí. Nejprve hlavou orazítkoval břevno a následně byl u zrodu gólové akce, kterou zmařil praporek pomezního. My se na soupeřovu polovinu dostávali sporadicky, ale bude se na to historie ptát? Nebude. Ani další šance neskončily kontaktní brankou, a když rozhodčí v 93. minutě ukončil utkání, mohly začít bujaré oslavy.

 

Jaro jsme nemohli začít lépe, díky bodovému importu se nacházíme v klidnějších vodách a v následujících zápasech se nám bude dobře dýchat. Nesmíme si však myslet, že jsme mistři světa a Děčínu odevzdat těžce vybojované body. Všichni hráči (včetně těch, kteří nenastoupili) zaslouží obrovskou pochvalu. Pro tyhle chvíle fotbal hrajeme! Na závěr bych rád vyzdvihl Ondřeje Sršně, který před sezonou uvažoval o konci aktivní kariéry. Ještě, že tak neučinil! I po čtyřicítce lítal po hřišti jako teenager a dle mého názoru nás právě on nasměroval k vítězství!