Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 0:2 (0:1) FK Chuderov

7. 11. 2015

 

V předposledním podzimním zápase jsme porovnali síly s Chuderovem...Miroslav Sém, Michal Novotný, Miroslav Pokorný, Michal Jašík, Luděk Altman, Tomáš Pechmann, Josef Blažek - to je výčet všech, se kterými jsme dnes nemohli počítat. Do sestavy se to promítlo tak, že na beka se stáhnul Olexa, na stopera Toncar, do středu zálohy šel Kašík a na hrotu bojoval polozraněný Sršeň. Jemu, Černochovi, Standovi a Láďovi patří obrovský dík za to, že týmu v těžké situaci (co se týče počtu lidí) pomohli a ukázali unčínské srdce. Všichni 4 do klubu pořád patří, i když už nenastupují v každém zápase :-). 

 

Jestli jsme v prvních dvaceti minutách s fotbalovějším soupeřem drželi krok, tak po těžkém zranění Kukrála bylo po všem. Stanley má prasklý meniskus a všichni mu přejeme brzký návrat na trávníky. Přesně to trefil trenér Sém, který náš výkon popsal jako odevzdaný. Jako bychom v hlavách měli, že bez potrestaných a zraněných spoluhráčů vyhrát ani nemůžeme. Do jediné naší šance (ale byla obrovská) vyslal přesným pasem Káša Davida Séma, ten zkoušel brankáře přelobovat, naštěstí pro hosty neúspěšně. Golman Bakiu ukázal, že extraligu futsalu nechytá kvůli protekci, ale svým schopnostem. Jestli někdo z nás zaslouží pochvalu, tak hlavně Bejk + člověk, který stavěl na umělce brány. Chuderov v první půli nastřelil tyč i břevno a asi tak 2-3 jasné branky ještě Bejk chytil. Víc už dneska pro mančaft udělat nemohl, přesto to na čisté konto po 45 minutách nestačilo. Centrovaný míč ze strany propadl k útočníkovi a zrovna taková šmudla skončila v síti - 0:1. 

 

Do druhé půle se Radek Černý stáhl na beka, Frolda šel do středu zálohy a Káša do útoku. Ale ani to nám moc nepomohlo. Nijak vážně jsme chuderovskou svatyni neohrozili, naopak při nás a Bejkovi v několika dalších situacích stáli všichni svatí. Inkasovali jsme ještě jednou a opět se o to postaral nejstarší hráč na place. Podle jeho výkonu by mu málokdo hádal 48 let. Na věku asi opravdu nezáleží. Z křečovitého výkonu nás závěrečným hvizdem vysvobodil hlavní sudí a jeden z nejlepších soupeřů, který se proti nám letos postavil, si zcela zaslouženě odvezl všechny body. 

 

Bylo to v poslepované sestavě těžké, ale rozhodně se z našich kopaček dalo vytěžit víc. Ostatní výsledky nám moc nepomohly, poslední Tisá porazila Heřmanov, vyhrál i předposlední Chlumec a rázem je tabulka ještě vyrovnanější. Ze sedmého místa ztrácíme na vedoucí Chuderov pouhé 4 body (stále nás může mrzet ztracený bod s Tisou, dva v Podluží a branka v poslední minutě v Benešově, mohli jsme být 2.), ale musíme koukat i dozadu. Na předposlední Chabařovice máme náskok pouhých 6 bodů, to za dva zápasy může být pryč. Výrazně by před zimní přestávkou pomohl jakýkoliv bodový zisk z Trmic, musíme se porvat, i když víme, že od Globusu se body vozí těžce.

 

V zimě pořádně potrénovat, marodi se dají dohromady, naši bafuňáři zapracují na nějakých posilách a na jaře kromě sněženek a petrklíčů pokvetou snad i naše výkony! 

 

Vyjádření pro fotbalunas.cz: Trenérské duo Radek Horák+Miroslav Sém st.: ,,Bylo to odevzdaný, hráči se poddali tomu, že bez Pokyho, Míry a Novise nemůžou nic udělat a vyhrát. Chápu, že se dá prohrát, ale dneska to s fotbalem nemělo nic společného. ´´