Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 0:3 (0:2) MSK Benešov nad Ploučnicí

6. 6. 2016

 

Čtrnáct závodníků ústecké 1.B třídy míří do finiše a nikdo nechce doběhnout na místech, která zaručují sestup. Ani Unčín nechce krajskou soutěž opustit ve své premiérové sezoně a velký krok k záchraně mohl udělat v domácím zápase proti Benešovu nad Ploučnicí. Mohl, leč neudělal...

 

To, co jsme předváděli v první polovině, moc společného s fotbalem nemělo. Hrálo se sice v jedenácti lidech, s míčem velikosti 5 a na dvě branky, ale to je asi tak všechno. Soupeř byl ve všech ohledech lepší. Měl větší chuť, vyhrával souboje, dostával se do šancí, z nichž dvě dokázal proměnit. První branku jsme inkasovali po rohovém kopu, kdy útočník dorážel v malém vápně absolutně nehlídaný. Druhý hřebíček do rakve nám zatloukli hosté po samostatném úniku, před kterým bohužel nesklapla ofsajdová past. Z hostující lavičky zněla slova o tom, že po prvním poločase to mohlo být 0:5, s čímž asi nelze nesouhlasit.

 

Je až trestuhodné, že v žádném domácím utkání v jarní části sezony jsme nevedli. S Děčínem jsme uhráli bezbrankovou remízu, Chabařovice i Podluží tu vedly 0:2, Přestanov zde vedl 0:1...V Tisé jsme taky brzy prohrávali 2:0. Na vyšší rychlostní stupeň se přehodíme až když prohráváme a teče nám do bot. Jenže v tomto klání nás benešovští k ničemu výraznějšímu nepustili. Sice jsme v druhé půli soupeře chvílemi zmáčkli na jeho polovině, ale do vyloženější šance nás pevná defenziva nepustila. A aby toho nebylo málo, v úplném závěru po brejku kapituloval Rouček potřetí a Benešov nad Ploučnicí se tak stává prvním (a snad i posledním) soupeřem, kterému v sezoně 2015/16 nevezmeme ani bod.

 

Nedá se říct, že by nám ostatní výsledky nějak pomohly. Chabařovice i Tisá se přiblížily a nás navíc nečeká lehká koncovka (Chuderov, Trmice). Je jasné, že 14. ani 13. už skončit nemůžeme, dál je ale situace velmi nepřehledná.

 

ZÁVĚREČNÁ DVĚ KOLA

 

12. Chabařovice mají 30 bodů a mají doma Malšovice a venku Tisou

 

11. Tisá má 33 bodů a má venku Heřmanov a doma Chabařovice

 

10. Unčín má 35 bodů a má venku Chuderov a doma Trmice

 

12. skončíme jen za předpokladu, že Chabařovice zvítězí v obou utkáních, Tisá zvítězí v Heřmanově a my nezískáme alespoň 2 body. Kdybychom získali 1 bod, rozhodovalo by skore/vzájemný zápas - pravidla neznám. 

 

Pokud skončíme 11., měli bychom být v klidu. Žatec má 22 bodů a Straškov 24 a i když by se jejich bodový zisk měl násobit nějakým koeficientem (odehrají o 2 kola méně), nemělo by to na našich 35 bodů stačit. Nejlepší řešení? Získat 6 bodů a na nikoho se neohlížet...