Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 0:7 (0:6) TJ Soběchleby

22. 8. 2015

 

Trenér Sém to před utkáním řekl výstižně:,,Máme tu to, co jsme chtěli - 1.B třídu´´ V prvním kole nás nečekal zrovna jednoduchý soupeř, Soběchleby dlouhodobě spolupracují s Litvínovem a od jara 2015 si tykají s fantastickou formou. Na jaře předvedly stíhácí jízdu a nebýt zkaženého podzimu, bojovaly by o postup. V generálce smetly Sobědruhy 6:0 a bohužel podobným výsledkem dnes deklasovaly i nás. Trenéři dnes nemohli počítat s Kašíkem, Jašíkem, Olexou, Gajarským, Pechmannem a Uram stále nepochopitelně dělá mrtvého brouka. 

 

Na dnešní derby dorazilo více než 100 diváků a na první branku nemuseli čekat dlouho. Po naší laciné ztrátě při rohovém kopu se řítilo 5 soběchlebských na dva unčínské a tuto přesilovku využili i díky bodlu Toncara :-) I další góly padaly po našich zbytečných chybách, největší starosti nám dělal Kodeš, jenž ještě v sezoně 2012/2013 nastoupil ve žlutomodrém dresu proti Spartě. Po půlhodině hry už to bylo 0:6 a my rychle poznali, že okres má k této soutěži hodně daleko. Vše je rychlejší, důraznější a soupeři o poznání fotbalovější. Už v prvním poločase se na hřiště podívali Mach s Blažkem a ani jeden se za svůj výkon stydět nemusí. I my jsme třikrát ohrozili branku, dvakrát se při přímém kopu vyznamenal Pícha, hlavička Davida Séma skončila nad. 

 

V kabině jsme si řekli, že na hřiště půjdeme s tím, jako by byl stav 0:0. Před početnou návštěvou jsme si nechtěli uříznout ostudu v podobě desetibrankového přídělu a i díky soupeři, který povolil otěže, se hrála vyrovnanější partie a Kiňo lovil míč z branky už jen jednou. Zápas tedy skončil výsledkem 0:7 a Soběchleby si domů vezou zcela zasloužené body. 

 

Někteří z fanoušků nás i po zápase podporovali a tvrdili, že tento soupeř bude v tabulce hodně vysoko, tudíž bychom se z jedné porážky neměli zbláznit. Na druhou stranu máme o čem přemýšlet a tato ,,facka´´ nám snad do dalších zápasů pomůže. Za týden nás čeká duel s nováčkem - Unionem Děčín, který v prvním klání vyloupil Přestanov (3:6). Ani za týden nás tedy nečeká procházka růžovou zahradou, ale rozhodně nepojedeme se sklopenými hlavami pro další příděl!