Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 1:1 (0:1), na PK 2:3 TJ Přestanov

14. 5. 2016

 

B: D.Sém 

 

Sotva jsme se nadáli a jarní část 1.B třídy míří do své druhé poloviny. Každý teď hraje na pomyslných 120%, neboť boj o 2. místo a hlavně o udržení vrcholí. Nečekaně se to projevilo i na naší účasti, trenérům bylo k dispozici neobvyklých 17 kusů, nad čímž se s úsměvem pozastavili i hráči soupeře. Poděkování zaslouží Novis, který nastoupil s velkým sebezapřením, totéž se dá říct poněkolikáté v sezoně o Mírovi Sémákovi a Karvaiovi. 

 

 

Jestli nás něco na jaře trápí, jsou to vstupy do zápasů. Dnes se to opět potvrdilo. Než jsme se rozkoukali, soupeř se radoval. Nacvičený signál sehrál Přestanov ukázkově. Naši hráči nezachytili náběh hráče na zadní tyč a ten doklepl balon do sítě - 0:1. My se dostali do dvou pološancí. Poky střílel doprostřed brány a se Srpovým volejem si hostující brankář také poradil bez větších problémů.

 

 

V druhé půli se náš výkon zlepšil. Poky prokázal buldočí povahu, čistě odstavil bránícího hráče a na zlatém podnose naservíroval Davidovi Sémovi. Sám se sice dost kritizuje, tři důležité branky v průběhu jara mu ale nikdo nevezme - 1:1. Nutno podotknout, že míč dotlačil za záda brankáře i Jakimov, bohužel pro nás se v momentě přihrávky nacházel v ofsajdu. Přestanov u nás předvedl skvělý výkon, na jeho hru po zemi se dalo koukat, posledních 20 minut ale patřilo nám. Vítězná branka visela ve vzduchu (např. Pokyho přímák, kterému moc nescházelo), bohužel ne a ne přijít. A když už trenéři přemýšleli o tom, koho pošlou na penaltu, zabrnkal všem na nervy flegmatik Bejk. Horká brambora naštěstí skončila jen na břevně :-).

 

 

V penaltách Bejk ukázal, že je pro svůj tým stále platným hráčem. Nové rukavice mu dobře lepí a dva střelci Přestanova na nich vyhořeli. Jenže penaltový puntík u tribuny je zakletý. Tři z pěti našich hráčů totiž také neproměnili a bonusový bod míří k lokálnímu rivalovi.

 

 

Pět kol před koncem máme 32 bodů (už jsme vyrovnali výkon Krupky v divizi), klid na kopačkách stále nemáme. Sestupové vody jsou pořád nechutně blízko a navíc dva přímé konkurenty (Chlumec, Malšovice) máme venku. Už aby byla naše záchrana stvrzena a bylo v červnu co zapíjet :-). 

 

 

Hráč zápasu se dnes volil opravdu těžce, toto ocenění tedy dostanou ti, kteří nastoupili s menším či větším zraněním - Máca a Míra Sémák.