Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 2:1 (1:0) FK Malšovice

17. 10. 2015

 

B: Kašík, Pokorný

 

V 9. kole jsme na domácím hřišti přivítali Malšovice. Horys sice před zápasem tvrdil, že jsou nebezpečnější venku, ale po důkladném prozkoumání tabulky jsem zjistil, že venku uhrály jen 3 body. Doma ale dokázaly porazit Soběchleby, Trmice a rozdrtit Chuderov, takže rozhodně jsme nemohli předpokládat, že se porazí sami. Nemá smysl psát seznam absentujících hráčů, sešlo se nás aspoň 14, takže jsme na tom byli líp než v Přestanově.

 

Nejcitelnější ztrátou byl Stanley, jehož trenéři nahradili Kášou a na Kášovo místo šel Pajer. Ukázalo se, že to byla královská rošáda! První příležitost vybojoval Poky, který po zemi naservíroval balon před bránu, ale Pajer byl zezadu postrčen a v těžké pozici přestřelil. Poky si za poslední zápasy velkou pochvalu, bojuje jako lev, vyhrává souboje, dostává spoluhráče do šancí! Německo mu asi svědčí. Pak Káša dokázal trenérské dvojici, že na hrotě taky umí být platný. Před zápasem dodržel banánový rituál, do levačky dostal potřebnou energii a krásnou střelou o tyč otevřel skóre. Tato branka mi připomněla Bořka Dočkala doma proti Nizozemsku (https://www.youtube.com/watch?v=i5QkGhy2lAk). Zvýšit mohl Olexa, bohužel se v týdnu ostříhal, díky čemuž mu míč sklouznul po hlavě a skončil těsně vedle branky. Jak řekl Mára: ,,kousíček´´. A když k němu skrz celé vápno došel balon po zemi, skočil mu do střely obránce. Poločasový výsledek - 1:0. 

 

Poločasová přestávka: Horys: bacha na druhý poločasy, máme je hrozný...Pan Kukrál: Bacha na ně, víte, že ty druhý půle máte špatný...Takhle by se dalo pokračovat dál, ale stejně jsme pasáž mezi 46. a 60. minutou měli tragickou. A po zásluze jsme za to byli potrestáni. Po centru ze strany orazítkovala hlavička břevno a míč se odrazil k nejlepšímu hráči hostů (č.12) a ten si s těmito situacemi umí poradit. A taky si poradil - 1:1. Jenže jak řikám: Poky je v laufu. A když v 65. minutě prásknul do balonu, brankář byl bezmocný - 2:1. Soupeř posílil útok a vehementně se snažil o vyrovnání, ale kromě branky z ofsajdu toho moc nevymyslel. Až v úplném závěru ohrozila Bejka přízemní střela k tyči, ale byl u ní včas a mohl si vyslechnout komplimenty z tribuny. Dvouminutové nastavení bylo nekonečné, ale o to sladší byl závěrečný hvizd. 

 

Po 9 kolech máme na svém kontě 16 bodů. V tabulce to stačí na 4. místo, ztráta na vedoucí Trmice čítá jediný bodík. Kdybychom do vítězného konce dotáhli matche s H.Podlužím a Tisou, mohli jsme tam být my. Série bez porážky se natáhla na 6 duelů, z těch posledních tří jsme navíc získali 100% bodů a inkasovali jen 2 branky! Za týden nás čeká Chlumec, který se sice krčí na poslední příčce, ale podle ohlasů z ostatních týmů tam rozhodně nepatří. 

 

Vyjádření pro fotbalunas.cz: ,,Jsme rádi, že se nám podařilo urvat tři body, jinak bychom byli skoro na druhém konci tabulky. V prvním poločase jsme dominovali, 3-4 loženky bohužel zůstaly nevyužity. Druhá půle nám opět nevyšla, ale silou vůle (podobně jako v Přestanově) jsme to ukopali. Důležité je, že už nedostáváme tolik branek a že to při absenci Kukrála na sebe vzali další hráči. Příští týden už snad bude náš snajpr k dispozici!