Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 3:2 (1:2) TJ Čechie Horní Podluží

30. 4. 2016

 

B: Luňák, D.Sém, Pokorný

 

Po prohře v Tisé se situace v tabulce opět zdramatizovala a dnes byla potřeba, abychom bodovali proti nejvzdálenějšímu soupeři - Hornímu Podluží. To se v úvodu soutěže pralo o nejvyšší příčky, po zimním spánku však hráči nepřepli na vyšší rychlostní obrátky a po dnešním zápase už figurují na sestupové pozici. Vyjma zraněného Novotného a opět nezvěstného dua Pajer + Nácovský mohli trenéři počítat s kompletním kádrem!

 

Úvodní minuty patřily Unčínu, po přiťuknutí Jakimova nás mohl do vedení poslat Sršeň, jeho přízemní pokus lapil pozorný brankář. Stejný hráč rozehrál o pár minut později přímý kop, brankář nepříjemnou střelu vyrazil před sebe a poradil si i s dorážkou Karvaie. Po krásné akci dostal balon do vápna Olexa a situaci vyřešil nejlépe jak mohl. Štěstí při nás ani tentokrát nestálo, neboť volej skončil na tyči a následně se odrazil přímo k brankáři. Pak Podluží upletlo z ničeho bič. Po dvou brejcích se zjevil hráč v barvách Juventusu Turín před bezmocným Roučkem a během dvou minut to bylo 0:2. Škoda, že se nehrálo v neděli, to by to možná hráči se jménem Luděk Sobota tolik nepálilo..Těsně před odchodem do kabin byl ve vápně faulován David Sém a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Karvai a dal naději našim barvám!

 

Motivační proslov Radka Horáka dodal našim borcům i morální sílu k obratu! Hned po změně stran se hlavou prosadil David Sém a bylo vyrovnáno. David si pak vzpomněl, že mu to od zápasu s Chabařovicemi pálí (střelu z prvního poločasu nepočítám) a znovu to zkusil z dálky. Hostům pomohla podruhé v zápase branková konstrukce. Ještě, že Káša se musel snažit, aby neplatil padesátikorunu za pozdní příchod. I on byl ve vápně bráněn nedovoleným způsobem a sudí podruhé v zápase nařídil penaltu. Poky byl na hřišti v tu chvíli přesně 10 minut a potvrdil, že při absenci Stanleyho a Novise je on střelcem číslo 1! Obrat z 0:2 na 3:2 byl v tu chvíli dokonána. Podruhé za tři týdny! Podluží na poslední minuty vysunulo na hrot i stopera a ještě se dostalo do jedné nebezpečné situace. Rouček neudržel balon po souboji s útočníkem, naštěstí míč neprošel nepřehlednou skrumáží těl. 

 

S 31 body už to vypadá opravdu nadějně, jedna/maximálně dvě výhry by nás měly stoprocentně udržet v soutěži. Proč však nepotrápit týmy z horní poloviny tabulky??? Porovnejme si prvních 6 podzimních a jarních utkání.

 

Podzim 1-1-2-2 15:23 6b 

Jaro       3-1-1-1 9:7   12b

 

Hráč zápasu: David Sém!