Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 3:2 (3:2) FK Slovan Chabařovice

16. 4. 2016

 

B: D.Sém, Pokorný, Novotný

 

Dnes nás čekal pomyslný zápas o šest bodů. V přípravě výhry jsme se mohli odpoutat ze sestupových vod a mít náskok 8 bodů (a to i v případě, že by se naplnil černý scénář a do okresního přeboru spadly 4 týmy), pokud bychom však zápas nezvládli, dotáhly by se 11. Chabařovice na rozdíl 2 bodů. Říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, my naopak dvakrát nevstoupíme do utkání ve stejné sestavě. Ze zdravotních důvodů chyběl Rouček, nezvěstný je opět Pajer, Srp odcestoval do Anglie a chyběl i Jakimov. Velkou pochvalu si znovu zaslouží Míra Sém, který i s velkými bolestmi odehrál celé utkání!

 

Naše úvodní patnáctiminutovka by aspirovala na zisk Oscara v kategorii horor roku. Než jsme se stačili pořádně zadýchat, bylo to 0:2. Nejprve propadl vápnem centr ze strany a hostující hráč jej doklepl do brány, o pár minut předvedl útočník krásnou individuální akci. Zpracoval balon, udělal kličku a obstřelem nedal Bejkovi šanci. Za stavu 0:1 nás ještě zachránilo břevno...Z bídy nás probrala životní rána Davida Séma. Nakopávaný míč jeden z obránců odhlavičkoval a Dave z voleje vymetl pavouky v šibenici. Nádhera číslo 1 v dnešním zápase. Následně Káša zavezl míč po lajně, poslal libový centr před kasu a Poky hlavou k tyči vyrovnal. Nádhera číslo 2 v dnešním zápase. Do poločasu scházela jedna minutka a my měli přímý kop asi z 35 metrů. Trenéři Novisovi nakázali vystřelit a oslavenec 22. narozenin napodobil Roberta Carlose. Pavouci, kteří se sotva stihli vrátit do šibenice, dostali druhý direkt. Co dodat, prostě nádhera číslo 3 v dnešním zápase.

 

V druhé půli se žádný velký tlak ze strany Chabařovic nekonal. Jejich nakopávané balony naše obrana zvládala, ta hostující naopak dávala dostatek prostoru našim ofenzivním klenotům. Dvě Pokyho střely letěly těsně nad, Froldovo učebnicovej obstřel brankář vyrazil a Náca se zalekl ve stoprocentní šanci Umonovo sazebníčku. Tváří v tvář brankářovi mu poslal 3 opakované pokusy do rukavic. Nedáš, dostaneš dnes naštěstí neplatilo. V samotném závěru Chabařovice opět zahrozily ze standardních situací. Břevno se zatřáslo podruhé a my už s vypětím všech sil udrželi těsné vítězství.

 

4. zápas a třetí ubojované vítězství! To nás udrželo na 6. pozici, ze které ztrácíme na druhé Soběchleby jen tři body. Pokud to tak půjde dál, možná budeme nakonec říkat my jim, aby se podívali na tabulku. Dnešní výhra ale neznamená, že pro nás skončily záchranářské boje. Pokud z 9 zápasů vyhrajeme 3, měli bychom mít definitivní jistotu.

 

Hráči zápasu: David Sém, Michal Novotný, Miroslav Pokorný