Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 4:0 (1:0) TJ Baník Zabrušany

21. 3. 2016

 

B: Sršeň, Pokorný, Jakimov, Kašík

 

V generálce jsme poměřili síly se soupeřem ze III. třídy, který však ještě v minulé sezoně hrál stejnou soutěž jako Unčín a dokonce náš tým obral o body (domácí utkání skončilo 2:2). Postrádali jsme Srpa a Macha, u toho už to asi nikoho nepřekvapí. 

 

Od začátku utkání se naši hráči dostávali do šancí, bohužel nebyli schopni je proměnit. Pajer přestřelil branku z malého vápna, ostatní pokusy končily buď v brankářových rukavicích či ochranné síti. Nebudeme si lhát do kapsy, náš výkon byl hrozný a Zabrušany mohly trestat. Po rohovém kopu Rouček reflexivně chytil hlavičku z bezprostřední blízkosti a nedopustil pohromu. Utrápenou první půli rozveselil jedinou brankou Sršeň a na tuhle pětačtyřicetiminutovku rozhodně nebudeme vzpomínat v dobrém.

 

Do druhé půle nastoupily dvě nové akvizice (v nejbližších dnech by se mělo rozhodnout, zda za nás budou nastupovat i v mistrovských utkáních), soupeř fyzicky odpadal a hrálo se už jen na jedné polovině. Rouček v bráně tedy mohl jako třetí trenér pozorovat naši hru, na které je opravdu co zlepšovat. Poky hýřil aktivitou a skoro každé dvě minuty se dostával do zakončení. V lehčích situacích neuspěl, naopak z nejtěžšího kopu zvýšil krásnou brankou na 2:0. Andrej měl menší konflikt s hostujícím brankářem a pusu mu zavřel nejlepším možným způsobem - brankou na 3:0. A aby toho nebylo málo, trefil se i milovník banánů - Káša. Nejprve orazítkoval břevno zvenku, ale v samotném závěru střelou o břevno upravil stav na 4:0. Sotva skončily oslavy této branky, rozhodčí Nachtmann utkání ukončil.

 

Generálka nám opět nevyšla (ta poslední skončila 4:3 v Rybništi). Kdyby to (stejně jako na podzim) znamenalo přísun 19 bodů do tabulky, nikdo by se nezlobil. O první bodíky se porveme už v neděli v Soběchlebech a všichni doufáme, že se nebude opakovat srpnových sedm kulí v Sarajevu. 

 

Na závěr ještě jednou všechno nejlepší dvěma víkendovým oslavencům - Mírovi Sémovi a Davidovi Toncarovi!