Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 4:4 (4:1), na PK 5:3 TJ Spartak Tisá

19. 9. 2015

 

B: 3x Kukrál, Kašík

 

Do dnešního zápasu jsme se divili tomu, jak mohly Srbice ztratit poločasové vedení 0:4 v Bílině a prohrát 6:4. Stejně tak týmu pana Vavrušky, jenž si nechal v nastaveném času dát dvě branky od Hanáků z Olomouce a ztratit zbytečně dva body. Po utkání s Tisou se můžeme divit jen sami sobě. Na dnešní klání bylo k dispozici pouze 13 hráčů. Kde byl zbytek? Pechmann je do konce podzimu mimo s natrženým svalem, zranění/nemocní jsou i Čapek s Pajerem, krásy Albionu poznává Jašík s Blažkem a kvůli pracovním povinnostem chyběl i Altman. 

 

Prvních 15 minut se hrálo celkem vyrovnané utkání, pak přišla nejlepší půlhodinka za hodně dlouhou dobu. Na naší hru se dalo koukat, soupeř byl jak na kolotoči a my si vylepšovali skóre. Do vedení nás po samostatném úniku dostal Kukrál, čímž začal jeho životní zápas na krajské úrovni. O chvíli později trknul do čechraného balonu Toncara a o tyč propasíroval míč do sítě. A když obešel brankáře a červenobílý Select opět poslal na správné místo, vedli jsme již 3:0 a Stanley všem pochybovačům ukázal, že předsezonní meta 13-15 branek není vůbec přehnaná. Po 6 kolech má Standa už 5 zářezů!  Pak se Tisá dostala do první vážnější příležitosti a tu proměnila - 3:1. Následovala chvilka slávy Kašíka. Postavil se k exekuci přímého kopu z hranice vápna a než jsme se nadáli, míč byl v šibenici. A exkluzivní podívanou v prvních 45 minutách ukončila akce Pokorný-Sršeň-Pokorný. Narážečku na jeden dotek Poky zakončil jen těsně mimo. V tu chvíli to nikomu nevadilo...

 

Jenže druhá perioda byla absolutně nepovedená. Se soupeřem jsme si obrátili role a najednou jsme na kolotoči byli my. Nepomohla nám ani návštěva naší nejpohlednější fanynky, která za trest platila dvě rundy za porážky v šipkách a nepomohl nám na dálku ani pan Kváša a jeho palce (pokud jsem mu zkomolil příjmení, omlouvám se). Soupeř se během chvilky dostal na dostřel a za stavu 4:3 se nám rozklepala kolena. Do žádné vyložené šance jsme se už nedostali a aby toho nebylo málo, tak cca v 80. minutě Tisá zcela zaslouženě vyrovnala. Kiňo navíc za stavu 4:4 pomohl těžkým zákrokem, a tak pro nás byl závěrečný hvizd spíše vysvobozením. 

 

Podruhé za sebou jsme se zúčastnili penaltové loterie. Kukrál, Sršeň, Kašík, Pokorný i D.Sém proměnili, a když jednoho z hostujících exekutorů zastavilo břevno, zůstal v Unčíně alespoň bonusový bod. Ztratili jsme sice vyhraný zápas, ale zaplaťpánbůh za dva body. Celkově jich po pěti kolech máme 6. Pro někoho to je málo, pro někoho hodně, na nováčka to není špatný počin. Za týden se v Horním Podluží pokusíme uloupit další perníčky z chaloupky!