Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Unčín 7:1 (4:1) TJ Krupka dorost

5. 8. 2015

 

Branky: 2x Olexa, 2x Kukrál, 2x Blažek, Kašík

ŽK/ČK: nikdo

Hráč zápasu: Marek Olexa

 

V dalším přátelském zápase jsme vyzvali krupský dorost, který v minulé sezoně také zažil postupové oslavy. Od nové sezony si tedy vyzkouší krajský přebor. Jindy skvěle připravený trávník dnes připomínal plochu, o kterou se nůžky naposledy otřely ještě za bývalého režimu. 

 

V obrovském vedru a dusnu se nečekal žádný zázrak, i tak utkání nabídlo pár pohledných akcí. Jako první rozvlnil síť Kukrál, kterému servíroval jeden balon za druhým Sršeň. Vedení 1:0 nám vydrželo jen pár vteřin, z akce hned po rozehře krupští srovnali a začínalo se znovu. Pak začala úřadovat hvězda zápasu - Marek Olexa. Nejprve nám vrátil vedení brankou na 2:1. Domácí mohli opět bleskově srovnat, útočník v jasné příležitosti však pálil vedle - mířidla ještě neměl dostatečně seřízená. Zvýšit mohl Frolík, ale přihrávku od Kukrála před prázdnou branku nezužitkoval, ve vysoké trávě se mu zapletly nohy. Sršeň opět vytáhl jedno eso ze štulpny a Kukrál se poněkolikáté řítil na bezmocného brankáře. Ten jej fauloval a kopala se první desítka. Hendrych tvrdil, že nedává jednu za 10 let, po neproměněné v Novosedlicích a Hostomicích dnes přidal další do sbírky a dalších 29 let musí být úspěšný. Olexa těsně poté přidal druhou branku a bylo to 3:1. V první půli se ještě trefil Kašík a stav 4:1 vypadal vesele. Úsměvy šly stranou po tvrdé srážce hlavami, ve které figuroval Olexa a jeden z domácích. Dres byl rázem celý červený a otřesený Mára s poraněným nosem putoval do nemocnice - doufejme, že to nebude nic vážného a že se dá brzy do pořádku.

 

Do druhé půle nastoupili nováčci (M.Uram, Blažek, Mach) a dvě stálice (Mikškovský, Umon). Právě po jejich nedorozumění mohli dorostenci snížit, Bejk zkušeně podržel, díky čemuž se mohl po zápase chlubit ,,vajíčkem´´. Pátou branku přidal Kukrál, který měl šanci dovršit hattrick, jenže jako správný spoluhráč solidárně přihrál Blažkovi, který si připsal první branku v dresu Unčína. Ani on nezůstal na jednom zářezu a stal se třetím dvoubrankovým mužem v zápase. V úplném závěru přesprintoval Pajer jednoho ze stoperů, obehrál brankáře a ten podruhé v zápase zavinil penaltu. Pajer očividně nechtěl jít kopat, ale trenéři ho k puntíku doslova dotlačili. Ani druhý projektil z 11 metrů neskončil v síti, odrazil se k Frolíkovi, ten z první napálil jen boční síť. 

 

Zápas tedy skončil slušným výsledkem 7:1, žádná hitparáda to nebyla, jenže:jde to vůbec v tomto počasí?. Navíc chybělo spoustu hráčů a do 1. mistráku máme ještě dva týdny na zlepšení! Nestahujme tedy kalhoty, když brod je ještě daleko!