Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Union Děčín 1:4 (1:1) TJ Sokol Unčín

29. 8. 2015

 

B: Mach, Kukrál, Blažek, Pokorný

 

ČK: Frolík

 

Zápas s Děčínem ještě ani nezačal a už jsme byli svědky nepříjemné události. Autonehoda zapříčinila, že někteří z nás přijeli doslova za 5 minut dvanáct a další autonehoda zavedla vrtulník až nad pažit děčínského Unionu. Oba mančafty se nacházely v rozdílných náladách. My jsme po debaklu se Soběchleby spadli zpátky na zem a chtěli tento výsledek odčinit, domácí si po vysoké výhře na půdě Přestanova mohli myslet, že vše půjde samo. Do základní sestavy nastoupil navrátilec Jašík, z Chorvatska se nám vrátil Kašík, na druhou stranu jsme postrádali zraněného Umona a Davida Séma, stále se sluní i Olexa.

 

Už úvodní minuty ukázaly, že dnešní utkání bude úplně o něčem jiném. Zhruba dvacet minut se hrál vyrovnaný duel bez větších příležitostí, první branku jsme domácím po laciné ztrátě na půlce doslova darovali. Kiňo byl bezmocný, nejlepší hráč domácích na něj upaloval sám a zkušeně našeho brankáře přeloboval - 1:0. Marně jsme se o pár minut později dožadovali penalty po faulu na Novotného, to nás nakonec nemusí mrzet. Po zpětné přihrávce Kukrála na úplně osamoceného Macha jsme těsně před poločasem vyrovnali. Karel nezazmakoval, obešel obránce a polobodlem/polonártem se nadosmrti proslavil. Stal se historicky prvním střelcem Unčína v krajské soutěži - 1:1. Vzápětí jsme mohli inkasovat, naštěstí však Kiňo míč mířící do branky konečky rukavic vyrazil na roh. 

 

Věděli jsme, že si musíme pohlídat úvod druhého dějství, ve kterém chtěli děčínští zvrátit výsledek na svou stranu. To se jim ale nepovedlo! Novotný využil hrubé chyby jednoho z obránců a upaloval ze strany na brankáře. Byl evidentně podražen a právem se pískala penalta. O to více jsme nechápali nářky a nadávky červenočerných hráčů a jejich příznivců. Kukrál penaltu s přehledem proměnil a poprvé v sezoně jsme vedli - 1:2. Pak přišla minuta s loženkou na obou stranách. Nejprve Kiňo zlikvidoval další samostatný útok, v podobné situaci ale hned z protiútoku nedal ani Stanley. Do konce partie zbývalo 20 minut když míč po lajně vyvezl Pajer, nacentroval před branku a Blažek se z halfvoleje nemýlil. Vedení 1:3 vypadalo slibně, ale v kapse nic nebylo. Pak se na skvěle připravené travičce začalo jiskřit. Nejprve běžel Stanley sám na branku a zezadu jej podrazil dobíhající hráč. Pokud hrál balon, byl vyloučen neprávem, pokud ne, šel do sprch zcela zaslouženě. Rozhodčí si vybral druhou variantu, a tak jsme hráli přesilovku a navíc Pokorný proměnil i druhou penaltu v zápase a najednou jsme v zádech měli již tříbrankové vedení - 1:4. Další zajiskření přišlo asi 10 minut před koncem. Střídající hráč domácích nesmyslně dohrál souboj s Kiněm, Frolík se brankáře zastal, plejera domácích postrčil, i on však byl postrčen dalším domácím hráčem. Výsledek? Červená karta na obou stranách. Dohrávalo se tedy pouze v 19 hráčích z 22. Hostující příznivci si žádali bůra, Novotnému však na krásný centr Pokorného scházel pověstný krůček. To však nikoho trápit nebude, po slušném druhém poločase si vezeme zcela zaslouženě tři body!

 

29. srpen 2015 se do kroniky našeho klubu zapíše písmenem P. P jako poprvé. Vyjeli jsme na první výjezd v rámci krajské soutěže, vstřelili první branku, inkasovali první červenou kartu, z perníkové chaloupky uloupli první bodíky a po výhře si poprvé zakřičeli! Dobrou zprávou pro všechny příznivce našeho oddílu jsou dvě posily: Michal Červeňák a Luděk Altman, který nastoupil i v druhé lize!