Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s jedním z trenérů - Radkem Horákem

16. 11. 2015

Radku, jak seš spokojený s podzimní částí? Tým nasbíral 19 bodů, to je slušná porce.

 

Spokojený určitě jsem, před sezonou bych to nečekal. Na druhou stranu jsme mohli mít o 7 bodů víc, ještě se všichni máme co učit.

 

Který zápas se ti líbil nejvíc a na který bys naopak nejradši zapomněl?

 

Nemůžu říct, který se mi líbil nejvíc, každý zápas je jiný (přístup, nasazení). Ale okamžitě bych zapomněl na Soběchleby, to byla facka. 

 

Kdybys z těch 13 zápasů měl vychválit jednoho hráče, kdo by to byl?

 

Všichni ví, že nerad chválím, v kádru máme 4 hráče na vyšší úrovni, ale jedno jméno říct můžu. Je to Bejk (Vladimír Mikšovský), který chytil druhý dech a zaskočil za brankáře Kiňa, který skončil.

 

Jsou nějaké rozdíly mezi týmy v okresním přeboru a B třídě?

 

Rozdíl mezi kvalitou okresu a kraje je poznat okamžitě. Okres jsme čutali dlouho a během sezony tam odehraješ tak tři zápasy na úrovni B třídy. V mužstvech B třídy jsou mladí a důrazní hráči a každý tým má 3-4 kvalitní hráče. Ti, kteří píší, že máme slabou skupinu, tak jsou blázni.

 

Vytočil tě během podzimu nějaký rozhodčí nebo protihráč?

 

Všichni víte, že nejsem kliďas. Chci vyhrávat a prohru nesu špatně! Stejně tak když vidím křivdu nebo nafoukaného borce, který se nám směje, že jsme vesničani atd. Někdy to komentuji a občas je musím zje*at, s mančaftem žiju na 1000% !

 

Za starou gardu si konečně obul kopačky. Jaké si z toho měl pocity?

 

Řeknu to asi takhle: jsem už starý, těžký a soudný, takže to bylo naposledy, co mě někdo viděl na hřišti s dresem na sobě.

 

Kdyby se ale zlepšil tvůj zdravotní stav (záda), neuvažoval bys o tom, že nastoupíš v B třídě?

 

Já už na hřišti nemám co dělat, mám v Unčíně jinou práci a myslím si, že od hraní jsou tam jiní. Nechci ze sebe dělat pitomce.

 

Už máte zhruba udělaný plán zimní přípravy?

 

Teprve v sobotu jsme ukončili podzimní část sezony, nech nás chvíli odpočinout. Vidím to tak, že se sejde užší vedení a David Toncar, který tomu dává maximum, to naplánuje. 

 

Neuvažuje se zase o nějakém přáteláčku v Rybništi? Poslední akce se tam povedla.

 

Určitě je v plánu nějaké zpestření a začátek druhé části sezony, ale předběžně vím, že by Rybniště mělo jet k nám na umělku, jelikož u nich nejsou žádné diskotéky. Takže musíme zůstat v Krupce, viď Poky?

 

Tým bude třeba posílit. Máte už nějakou představu?

 

V srpnu nás začalo 20, během sezony to ubývalo a ubývalo a v Trmicích nás bylo akorát 11. Určité představy už máme a budeme hledat posily na konkrétní posty, kde máme problém. Ne jako v minulosti, kdy bylo zažité, že kdokoliv přišel, tak tu hrál. Potřebujeme minimálně 4 hráče a brankáře, bohužel je problém s cenou za přestupy. Víme, že částky se pohybují okolo 20 000 korun za kus a to je ranec...

 

Jsi rád, že si nechal práce v Německu a vrátil se ke své fotbalové rodině do Unčína?

 

Samozřejmě! Dneska sice každý honí peníze a složenky a my to v Unčíně děláme zadarmo, ale kdo nemá srdíčko, ten to dělat nemůže. Pro mě je Unčín prioritní záležitost a já s Bavorem (= Miroslav Sém st.) jsme v Unčíně vydrželi nejdéle. Minimálně do první trojky se vejdeme. 

 

12890_880399358687731_3961425879003874793_n.jpg

 

Je jasně vidět, že Horys byl v Německu fakt smutný a Unčín mu chyběl. Naštěstí už je zpátky doma! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byl si unčínským srdcařem odjakživa?

 

I já jsem koukal na unčínské začátky opovrženě. Když mi tenkrát strejda (Láďa Horák) řekl: ,,Pojď do Unčína!´´, tak jsem si myslel, že se zbláznil. Nakonec jsem tu zažil něco neuvěřitelného (průšvihy, srandu, spoustu zážitků, zklamání) a vždycky tu byla skvělá parta dobrých kopáčů i kopyt. Když jsem tu Bavora nechal chvíli samotnýho, tak i mně osobně to chybělo a prostě jsem se musel vrátit. 

 

Jak snášíš, že seš v týmu snad jediný slávista? Stanley fandí Spartě, dost lidí Bohemce a Teplicím...

 

Slávista jsem už 40 let, to ještě Stanley nevěděl, že existuje fotbal. Beru to ale s přehledem, ať si každý fandí komu chce. Vadí mi jen fandové, kteří fandí jen tomu, kdo vyhrává a těch je hodně. Já akorát vím, že fandím SLÁVII + vždycky tomu, kdo nastoupí proti Spartě, ty košťata nemůžu ani vidět. Bohemka je v klidu, to je mladší sestra z Vršovic.

 

 

11046863_1380627358925295_8151368408438912490_n.jpg

 

Co dodat, jinak je Radek fajn chlapík. Pro všechny zájemkyně bych dodal, že nekouří, nepije a rád vaří :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po zápasech se utužuje parta v hospodě. Prozradíš, kdo je největším pijákem a nejlepším hráčem šipek?

 

V hospodě nám to opravdu jde, tam bychom mohli hrát extraligu. Nevím, jestli můžu ventilovat klubové věci, ale k největším nálevníkům patří rodina Sémů, Toncar, Antoš, Bejk (to je fakt držák) a Olexa (ten pije jenom tvrdý a levný - rum). Já se těchto akcí moc nezúčastnuji, maximálně 3-4 piva :-). Pak jsou mezi námi i dobytci, kteří zvrací přímo v restauraci!!! A co se týče šipek, tak tam se musím skromně vyzdvihnout, jsem jasně nejlepší!

 

12039328_1514959072158789_6351632150943529683_n.jpg

 

 

Šipky se Radkovi občas povedou, daří se mu i na rybách!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Děkujeme za rozhovor!!!