Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s novou akvizicí - Vítězslavem Srpem

22. 3. 2016

V mládeži oblékal dres FK Teplice a FK Ústí nad Labem, následovala anabáze v TJ Krupka a 1.FC Dubí, kde byl pravidelně chválen i panem Klimkem. Po vleklém zranění nastupoval v Oldřichově, ale i kvůli častým výjezdům za anglickým fotbalem toho u Barbory moc nenahrál. Nyní Vítězslav Srp zkouší štěstí v našem týmu a před prvním mistrovským zápasem jsme fanatického fanouška Chelsea vyzpovídali.

 

Vítku, jak se zrodil tvůj přesun do Unčína?

 

Po půlroční pauze jsem chtěl znovu nazout kopačky, a tak jsem se musel rozhodnout, kam půjdu zkusit štěstí. Kluby se o mě zrovna nepraly, naštěstí hraje v Unčíně můj kamarád Frolda, který mě k transferu do zdejšího klubu přesvědčil. 

149449_2888287977307_1571195449_n.jpg

 

 

Kluby se o něj nepraly? Neví, o co přišly. Vítek se školním týmem skončil na 4. místě v republikovém finále se školním týmem Gymnázia Teplice na poháru Josefa Masopusta!

 

 

 

 

 

 

 

Znal si tu už některé spoluhráče, nebo si šel do cizího prostředí?

 

Jak jsem již zmínil v první odpovědi, znal jsem Froldu, který byl rozhodujícím jazýčkem na vahách. Zahrát si s tak kvalitním fotbalistou mě vždy lákalo.

 

Jak se ti v Unčíně zatím líbí?

 

Jsem tu spokojený, je tu dobrá parta a nálada v týmu připomíná ráj na Zemi. Snad to vydrží i po neděli. 

 

Už jsi po zranění zcela fit, nebo tě kotník ještě limituje?

 

Zranění je víceméně v pohodě. Kotník sice občas oteče, nicméně to jsou už jen takové provozní vady, se kterými člověk holt musí počítat.

11069958_903688296319983_4264171998300111851_n.jpg

 

 

 

Nebýt zranění, možná se mohl s Petrem Čechem fotit i na place...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak sis ,,užíval´´ tréninkové dávky v zimní přípravě? Seš rád, že už se trénuje s míčem?

 

Nemůžu říct, že by mě běhání v jednom tempu nějak bavilo, ale i na tom se dají najít pozitiva: alespoň jsem díky tomu poznal různá zákoutí Krupky. A jsem rád, že už se pracuje s míčem, jenom prostým běháním žádné mužstvo zápas nevyhraje. 

 

Na kterém postu se zatím cítíš nejlépe? Trenéři tě zkoušeli na kraji obrany, na křídle i ve středu zálohy.

 

Prakticky celý svůj život jsem nastupoval v obraně (žákovská léta jsem strávil na kraji obrany, zatímco v dorostu jsem hrál stopera). Jako svůj nejoblíbenější post bych označil krajního obránce. Rád mám i defenzivního záložníka, kraj zálohy mám rád nejméně, protože na této pozici jsem odehrál nejmenší část své fotbalové kariéry.

992809_558358877538862_342956340_n.jpg

 

 

 

Ve fotbale je to složité. Hráč pendluje z místa na místo. V golfu je to o dost jednoduší, tam hraje Vítek pořád to stejné! Dvě pod par...

 

 

 

 

 

 

 

 

V neděli nás čeká první mistrák. Vzpomeneš si ještě na svůj předchozí? Musí to být alespoň 9 měsíců zpátky.

 

Vzpomínám si na něj dobře, bylo to za oldřichovské béčko proti béčku Proboštova. Tuším, že jsme vyhráli nějakým divokým výsledkem. Myslím, že to skončilo 6:3 a dokonce se mi podařilo skórovat. 

 

Jak vidíš naše šance v Soběchlebech?

 

Neumím je realisticky odhadnout, neboť jsem první vzájemné měření sil nezažil. Prý ale nedopadlo zrovna příznivým výsledkem (0:7). Na druhou stranu jsem zaslechl, že fotbal nemá logiku, míč je kulatý a každý zápas začíná za stavu 0:0. Možné je tedy úplně všechno.



A na kolikátém místě dle tebe skončí Unčín?

 

Tipuji, že si mírně polepšíme a skončíme na sedmém místě. 

 

Děkujeme za rozhovor